Proposta 1: Mecanisme de presa de decisions ciutadana

Això és una crida a la intel·ligència col·lectiva. Avui més que mai és possible que la ciutadania participi activament en la presa de decisions.

Ens hem cregut que és molt difícil però realment no ha de ser-ho.

Les persones en tenim moltes ganes. Recuperem el veritable sentit comú, fruit del sentir comú. Ha arribat el moment de sentir-nos orgullosos de nosaltres mateixos i nosaltres mateixes. Siguem un exemple mundial del que ha de ser la gestió política.

Ser una sola veu, tot i ser milers, és possible. Avui dia, en pocs minuts, una notícia, llei o acció pot ser contrastada i valorada per milions de persones. Amb un mecanisme similar s’aconseguiria una transparència política molt superior i, al mateix temps, es reduiria la quantitat de polítics, junt amb la càrrega dels seus sous.

Així mateix, les noves tecnologies també es troben en altres àmbits. Per exemple, ja hi ha moltes eines per resoldre conflictes d’una manera més pacífica, participativa i eficient, així com cada vegada més persones formades en utilitzar-les i donar suport a altres en el seu ús.

Entre totes les persones que creiem en el diàleg, sabem que és possible trobar noves estratègies per a satisfer aquestes necessitats que tenim en comú. Només cal voluntat i recolzar-nos en la intel·ligència grupal.

Tenim una oportunitat de superar-nos i demostrar que ho podem fer millor que els nostres dirigents. Una oportunitat per a construir una veritable democràcia que permeti la participació activa de tota persona que estigui interessada.

Convidem a la intel·ligència col·lectiva a fer una reflexió sobre aquests punts.

No donem l’esquena ni al passat ni al futur. Les noves tecnologies: al servei de les persones i de la vida.